Gęsina na Św. Marcina.






Gęsina na św. Marcina
8-19 listopada

 

Mus z gęsiej wątróbki podany z konfiturą z czerwonej cebuli na chrupiącej grzance 

***

Esencjonalny bulion serwowany z pierożkami nadziewanymi gęsiną (pierożki z mąki orkiszowej, mięso gęsie i żurawina)

***
 
 Pierś z gęsi confit podana z dyniowo – ziemniaczanym puree i białą kapusta duszoną w śmietanie z boczkiem i kminkiem 

***

Gęsie udko pieczone z majerankiem i jabłkami podane z czerwoną kapustą z suszonymi morelami oraz pierogami

nadziewanymi kaszą gryczaną 
 
***

Chrupiące racuszki z jabłka i dyni z konfiturą dyniową pachnącą cynamonem, kardamonem i goździkami 

***

Śliwki flambirowane na polskiej śliwowicy z dodatkiem lodów waniliowych w cieście 

***
 
Sernik pieczony z suszonymi śliwkami i mleczkiem kokosowym na spodzie z solonych krakersów i orzechów 
 

Do dań polecamy:

Wino australijskie Whistling Duck Sauvignon Blanc i Shiraz - 10,00 zł kieliszek / 45,00 zł butelka

Jägermeister 25ml - 5,00 zł

 Książęce Chmielowe 0.5l - 7.50 zł

 

Powrót do strony głównej Do góry