Gęsina na Św. Marcina.






Gęsina na św. Marcina
3-16 listopada

 

Mus z gęsiej wątróbki podany z konfiturą z czerwonej cebuli na chrupiącej grzance – 19,00 zł
***
Esencjonalny bulion serwowany z pierożkami nadziewanymi gęsiną i agrestem – 15,00 zł
***
Pierś z gęsi confit podana z dyniowo – ziemniaczanym puree i włoską kapustą duszoną z kminkiem - 59,00 zł
***
Gęsie udko pieczone z majerankiem i jabłkami podane
z czerwoną kapustą z suszonymi morelami oraz pierogami nadziewanymi kaszą gryczaną - 57,00 zł
***
Chrupiące racuszki z jabłka i dyni z konfiturą dyniową pachnącą cynamonem, kardamonem i goździkami – 17,00 zł
***
Śliwki flambirowane na polskiej śliwowicy z dodatkiem lodów waniliowych w cieście – 17,00 zł 
***
Sernik pieczony z suszonymi śliwkami i mleczkiem kokosowym na spodzie z solonych krakersów i orzechów – 14,00 zł
***

Do dań polecamy:
- Polskie, młode wino ze Srebrnej Góry czerwone/białe
- Jägermeister 25ml – 5,00 zł

 

Powrót do strony głównej Do góry