Jesienny zestaw daniowy

 

 

 

 

 

 

 

 

MENU 
02-16 WRZEŚNIA

 

Zupa:
Pikantny krem z soczewicy
serwowany z dodatkiem pieczonego łososia, wiejskiego twarożku i świeżo siekanego kopru; 16,00 zł

Danie główne:

Grillowany filet z kurczaka na chrupiących placuszkach z cukinii przekładany serem feta i  pomidorem; 38,00 zł

Wątróbka drobiowa podsmażana na pigwówce, podana z jabłkami, winogronami, prażonymi orzechami włoskimi,

roszponką i rukolą z aromatycznym sokiem z malin na gorącej grzance; 34,00 zł

Desery:
Flambirowane brzoskwinie pachnące likierem cointreau,
z dodatkiem orzeźwiającego sorbetu limonkowego; 16,00 zł

Tarta ze śliwkami  i migdałami, pachnąca cynamonem, serwowana z dodatkiem lodów waniliowych i różyczki bitej śmietany; 9,90 zł

Sernik z pieczoną dynią podany z dodatkiem konfitury z dyni i pomarańczy; 14,00 zł

Na orzeźwienie polecamy lemoniadę z zielonej pietruszki z dodatkiem miodu; 14,00 zł

Nowość:

Piwo Captain Jack (o smaku rumowo-korzennym z nutą cytrusów)

Powrót do strony głównej Do góry