GĘSINA NA  ŚWIĘTEGO MARCINA - MENU
[6-21 LISTOPADA]

Mus z gęsiej wątróbki podany z konfiturą z czerwnej cebuli na chrupiącej grzance; 25,00 
- Consomme z kaszą pęczak i gęsimi żołądkami; 15,00
- Pierś z gęsi confit z gruszką macerowaną w czerwonym winie podana z kluskami i białą kapustą duszoną z kminkiem; 68,00
- Pieczone udko z gęsi podane z pęczotto, boczniakiem i  żurawiną oraz tartymi buraczkami; 68;00
- Chrupiące racuszki z jabłka i dyni z konfiturą dyniową pachnącą cynamonem, kardamonem i goździkami; 24,00
- Śliwki flambirowane na polskiej śliwowicy z dodatkiem lodów waniliowych w cieście cygaretkowym; 25,00
- Sernik pieczony z suszonymi śliwkami i mleczkiem kokosowym na spodzie z solonych krakersów i orzechów; 16,00

Do dań polecamy:
- Polskie, młode wino z winnicy Turnau
- Jägermeister 25 ml; 5,00 
Serwis internetowy valdiclassic.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem zawartych w plikach cookies. Polityka Prywatności