Dania dnia

Czwartek:

  1. Flaczki tradycyjne z pieczywem
  2. Żeberka pieczone w musztardowej glazurze
  3. Krupnioki lub żymloki grillowane z cebulą
  4. Żołądki gęsie confit
  5. Domowe karminadle

Proponowane dodatki: panczkraut ( kiszona kapusta z ziemniakami), bratkartofle, ziemniaki puree, kapusta zasmażana , buraczki z jabłkiem

Na słodko polecamy:

  • śląski kołocz 
  • kopy śmietankowo – owocowe
  • paczki z nadzieniem różanym

Piątek:

  1. Śledź  pod pierzynką z ziemniakami w mundurkach z dodatkiem tzatzyków
  2. Mule duszone w białym winie z czosnkiem i natką pietruszki (podawane sezonowo)
  3. Pierogi ruskie okraszane zeszkloną cebulką z boczkiem

Niedziela:

  1. Rosół domowy z makaronem i kluseczkami z wątróbki
  2. Rolada wołowa z farszem staropolskim
  3. Pieczona kaczka z jabłkami i majerankiem
  4. Udko z królika duszone w śmietanie

Proponowane dodatki niedzielne: kluski śląskie i tarte, czerwona kapusta z boczkiem, duszona kapusta z cebulką, buraczki z tartym jabłkiem

« wróć do głównej strony menu

Powrót do strony głównej Do góry