Dania Mięsne

  1. Policzki wołowe
    duszone w jarzynach skomponowane z  puree ziemniaczano – selerowym i czerwoną kapustą
  2. Wyborny szkocki stek wołowy klasy Angus
    smażony na grillu, podany z gorącą sałatką z fasolki szparagowej, boczku i cebuli w towarzystwie pieczonych ziemniaków i aromatycznych dipów
  3. Pierś z perliczki  sous- vide
    smażona na klarowanym maśle serwowana z ziemniaczanym puree i  duszoną kapustą z boczkiem i cebulką
  4. Pierś  z kaczki confit
    podana z ziemniaczanym puree aromatyzowanym zieloną pietruszką i sałatką z czerwonego buraka i jabłka
  5. Polędwiczka wieprzowa po polsku
    kawałki polędwiczki wieprzowej duszone w sosie własnym podane na prażonej kaszy gryczanej z orzeszkami pini
  6. Klasyczny kotlet schabowy z kostką
    smażony na smalcu serwowany z dodatkiem pieczonych ziemniaków i  kiszonej kapusty z boczkiem i cebulą
  7. Kotlet z mlecznej cielęciny
    aromatyzowany tymiankiem i czosnkiem podany z bratkartoflami i kleksem gęstej śmietaną
  8. Mięsa z grilla
    apetyczna karkówka lub soczysty filet z kurczaka serwowane z frytkami lub pieczonymi ziemniakami oraz zestawem surówek
  9. Szpada myśliwego
    smażone kawałki schabu z dzika przekładane grillowanymi warzywami,  serwowane z ziemniakami  pachnącymi  ziołami z dodatkiem czerwonej kapusty z wędzoną śliwką
  10. Soczysty comber jagnięcy
    grillowany kotlet z kostką skomponowany z warzywną sałatką i pieczoną tortillą z nutą sera lazur i fety
  11. Grillowany filet z kurczaka
    z kostką faszerowany smażonymi pieczarkami  z cebulką, podany na sosie gorgonzola z dodatkiem ziemniaków puree zapiekanych z płatkami migdałów i mieszanki ogrodowych sałat

« wróć do głównej strony menu

Powrót do strony głównej Do góry