Dania Mięsne

  1. Policzki wołowe
    duszone w jarzynach skomponowane z  puree ziemniaczano – chrzanowym i czerwoną kapustą
  2. Wyborny stek z polskiej polędwicy wołowej
    smażony na grillu, podany z gorącą sałatką z fasolki szparagowej, boczku i cebuli w towarzystwie pieczonych ziemniaków i aromatycznych dipów
  3. Pierś z perliczki  sous- vide
    smażona na klarowanym maśle serwowana z ziemniaczanym puree i duszoną kapustą z boczkiem i cebulką
  4. Pierś  z kaczki confit
    podana z tartymi kluskami i buraczkami glazurowanymi z tymiankiem
  5. Polędwiczka wieprzowa po polsku
    kawałki polędwiczki wieprzowej duszone w sosie własnym podane na prażonej kaszy gryczanej z orzeszkami pini
  6. Klasyczny kotlet schabowy z kostką
    smażony na smalcu serwowany z dodatkiem pieczonych ziemniaków i kiszonej kapusty z boczkiem i cebulą
  7. Sznycel cielęcy
    podany z jajkiem sadzonym i sałatką ziemniaczano - ogórkową
  8. Mięsa z grilla
    apetyczna karkówka lub soczysty filet z kurczaka serwowane z frytkami lub pieczonymi ziemniakami oraz zestawem surówek
  9. Schab z dzika sous - vide
    serwowany z pietruszkowym puree i glazurowanymi buraczkami
  10. Soczysty comber jagnięcy
    grillowany kotlet z kostką skomponowany z kluseczkami gnocchi duszonymi w śmietanie z natką pietruszki i marchewką z tymiankiem
  11. Grillowany filet z kurczaka
    faszerowany karczochem i borowikami, podany na sosie gorgonzola z dodatkiem smażonych ziemniaków i bukietu warzyw
  12. Rolada wołowa
    z farszem staropolskim serwowana z kluskami śląskimi i modrą kapusta z boczkiem

« wróć do głównej strony menu

Powrót do strony głównej Do góry