Przystawki i Małe Co Nieco

  1. Carpaccio z wołowiny
    plastry wołowiny marynowane w musztardzie z grubo mielonym pieprzem, skropione oliwą z oliwek, z dodatkiem aromatycznej rukoli i płatków parmezanu, ciabatta
  2. Klasyczny befsztyk tatarski
    świeżo siekana wołowina podana z piklami i jajkiem przepiórczym, wiejski chleb, masło
  3. Krewetki na salsie
    duszone w klarowanym maśle, podane na gorącej sałatce z ananasa, szpinaku i owocu granata z dodatkiem chrupiącego palucha z suszonymi pomidorami
  4. Liście szpinaku
    duszone w sosie śmietanowo - czosnkowym podane z chipsem z parmezanu, jajkiem i szynką parmeńską
  5. Leśna delicja
    smażone borowiki z polskich lasów, duszone w wiejskiej śmietanie z dodatkiem grillowanej polędwiczki wieprzowej, ciabatta
  6. Pasztet z dziczyzny
    podany na chrupiącej grzance z żurawiną
  7. Przysmak Valdiego
    kilka kompozycji smakowych na wyjątkowo cieńkim cieście prosto z pieca:
    • boczek, cebula, czosnek, ser mozarella
    • łosoś, por, szpinak, ser gorgonzola
    • pomidor koktajlowy, cebula czerwona, zioła prowansalskie, ser mozzarella
  8. Placki ziemniaczane prosto z patelni do własnej kompozycji:
    • z duszonym szpinakiem i suszonym pomidorem
    • z sosem grzybowym
    • z kwaśną śmietaną lub kefirem
  9. Pappardelle
    z owocami morza i serem emilgranna
  10. Pierogi z kurczakiem
    i serem mozarella podane z pomidorami pelati i świeżą bazylią

« wróć do głównej strony menu

Powrót do strony głównej Do góry