Przystawki i Małe Co Nieco

  1. Carpaccio z wołowiny
    plastry wołowiny marynowane w musztardzie z grubo mielonym pieprzem, skropione oliwą z oliwek, z dodatkiem aromatycznej rukoli i płatków parmezanu, ciabatta
  2. Klasyczny befsztyk tatarski
    świeżo siekana wołowina podana z piklami i jajkiem przepiórczym, wiejski chleb, masło
  3. Krewetki na salsie
    duszone w klarowanym maśle, podane na gorącej sałatce z ananasa, szpinaku i owocu granata z dodatkiem chrupiącego palucha z suszonymi pomidorami
  4. Liście szpinaku
    duszone w sosie śmietanowo – czosnkowym podane z sadzonym jajkiem, prażonymi orzeszkami pini i płatkami sera emilgrana, ciabatta
  5. Leśna delicja
    smażone borowiki z polskich lasów, duszone w wiejskiej śmietanie z dodatkiem grillowanych płatków kurczaka, ciabatta
  6. Galaretka z golonki
    podana z winnym octem i cebulką lub sosem cumberland, chleb, masło
  7. Galaretka z golonki
    podana z winnym octem i cebulką lub sosem cumberland, chleb, masło
  8. Przysmak Valdiego
    kilka kompozycji smakowych na wyjątkowo cieńkim cieście prosto z pieca:
    • boczek, cebula, czosnek, ser mozarella
    • tuńczyk, kukurydza, cebula, ser mozarella
    • szparagi, oliwki, cebula, ser mozarella
  9. Placki ziemniaczane prosto z patelni do własnej kompozycji:
    • z duszonym szpinakiem i suszonym pomidorem
    • z sosem grzybowym
    • z kwaśną śmietaną lub kefirem
  10. Aksamitne tagliatelle
    z cukinią i suszonymi pomidorami
  11. Pierogi z kurczakiem
    i serem mozarella podane z pomidorami pelati i świeżą bazylią

« wróć do głównej strony menu

Powrót do strony głównej Do góry