AKTUALNE MENU VALDI PLUS
SEZONOWO: SEZON GRILLOWY
- Stek z polędwicy wołowej; 79,00
- Sezonowany antrykot wołowy; 49,00
- Szaszłyk z polędwiczki wieprzowej; 32,00
boczek / cukinia / cebula / papryka
- Karczek; 23,00
- Filet z kurczaka; 23,00
- Burger francuski; 42,00
mięso wołowe /bułka / konfitura z czerwonej cebuli
sałata /ser francuski / ogórek / sos z czarnego czosnku
- Kofty wegańskie; 48,00
DODATKI:
- Ziemniaki pieczone; 7,50
- Ziemniaki opiekane; 7,50
- Frytki; 9,00
- Frytki warzywne; 12,00
- Warzywa z patelni; 14,00
cukinia / papryka / cebula / czosnek / balsamico
rozmaryn
- Grillowana kapusta; 12,00
z glazurą jabłkowo – musztardową
- Mix sałat z sosem vinaigrette; 12,00
pomidor / oliwki /cebula / ser feta / prażone ziarna
- Szpinak duszony w sosie śmietanowo - czosnkowym; 15,00
ser feta / orzeszki pini
- Colesław z czerwonej kapusty; 9,00
- Zestaw surówek / 3 rodzaje /; 10,50
DIPY:
1 do wyboru w cenie : czosnkowy , ziołowy , barbecue
Zestaw trzech dipów: 8,00
***
Przystawki
- Placek ziemniaczany z łososiem; 27,00
serek koperkowy
- Sałatka z kalmarem; 35,00
grillowane warzywa / pomidor / mięta / ser feta
- Duszone liście szpinaku; 25,00
szpinak / śmietana / jajko w koszulce / parmezan / orzeszki pinii
- Carpaccio z wołowiny; 32,00
kapary / parmezan / rukola / bagietka
Zupy
- Rosół z makaronem i gęsimi żołądkami; 16,00
- Chłodnik z jajkiem; 23,00
- Krem z kalarepy; 25,00
olej z liści kalarepy / camembert / jabłko / prażone ziarna
Małe co nieco & sałatki
- Przysmak Valdiego (podpłomyk); 29,50
* łosoś wędzony/ por / szpinak / ser gorgonzola
* boczek / cebula / czosnek / ser mozzarella
* szynka dojrzewająca / ser żółty / cukinia / cebula / pomidor / rukola
- Pierogi z kurczakiem na pomidorowej salsie; 32,00
- Placki ziemniaczane; 25,00
sos grzybowy
- Placki ziemniaczane; 35,00
duszony szpinak / ser lazur / pomidor
- Sałatka fitness; 39,00
grillowany kurczak lub smażony camembert/ bukiet sałat /
cząstki ananasa i melona/ ser lazur / żurawina / pestki dyni / bagietka
- Sałatka wegetariańska na mixie sałat; 36,00
kotlet pomidorowo – serowy / jajko / ogórek / mozzarella / kiełki fasoli / grzanka
- Sałatka z grillowaną polędwicą; 45,00
polędwica wołowa z grilla / bukiet sałat / pestki dyni / bagietka
- Makaron wegański z pulpetami vege; 35,00
pomidor/ cukinia / ser cheddar
Dania główne
- Kaczka pieczona z jabłkami (połówka); 59,00
kluski ciemne/ buraczki z jabłkiem
- Policzki wołowe duszone w jarzynach i czerwonym winie; 46,00
puree ziemniaczano-chrzanowe / czerwona kapusta z boczkiem
- Rolada wołowa z farszem staropolskim; 49,00
kluski śląskie i tarte / czerwona kapusta z boczkiem
- Żeberka pieczone z barbecue; 56,00
ziemniak / sałatka z ogórka kiszonego i pomidora
- Staropolski kotlet schabowy z kostką; 39,00
bratkartofle / kapusta zasmażana z boczkiem i cebulką
- Stek wieprzowy Tomahawk; 56,00
sos pieprzowy/ pierogi z kaszą / colesław z czerwonej kapusty
- Pierś z perliczki sous – vide w sosie demi glace; 52,00
czarna soczewica z warzywami / chorizo / piklowany kalafior
- Halibut w chrupiącej panierce; 59,00
duet białego i czarnego ryżu / groszek cukrowy
- Okoń morski z sosem z kiszonych ogórków; 46,00
kasza kuskus z chorizo i warzywami
- Tygrysie krewetki duszone w śmietanie z czosnkiem; 58,00
krewetki – 8szt. / bukiet sałat / bagietka
- Burger Vege z frytkami z batatów i sosem z czarnym czosnkiem; 35,00
bułka pszenna/ sałata/ pomidor / cebula piklowana / salsa
Dania dla dzieci
- Panierowane fileciki z kurczaka; 28,00
frytki lub kluski / surówka z marchewki
W czwartki polecamy
- Flaczki z pieczywem; 24,00
- Karminadle z panczkrautem; 32,00
- Grillowany krupniok z cebulką i panczkrautem; 25,00
SEZONOWO: SEZON GRILLOWY
- Stek z polędwicy wołowej; 79,00
- Sezonowany antrykot wołowy; 49,00
- Szaszłyk z polędwiczki wieprzowej; 32,00
boczek / cukinia / cebula / papryka
- Karczek; 23,00
- Filet z kurczaka; 23,00
- Burger francuski; 42,00
mięso wołowe /bułka / konfitura z czerwonej cebuli
sałata /ser francuski / ogórek / sos z czarnego czosnku
- Kofty wegańskie; 48,00
DODATKI:
- Ziemniaki pieczone; 7,50
- Ziemniaki opiekane; 7,50
- Frytki; 9,00
- Frytki warzywne; 12,00
- Warzywa z patelni; 14,00
cukinia / papryka / cebula / czosnek / balsamico
rozmaryn
- Grillowana kapusta; 12,00
z glazurą jabłkowo – musztardową
- Mix sałat z sosem vinaigrette; 12,00
pomidor / oliwki /cebula / ser feta / prażone ziarna
- Szpinak duszony w sosie śmietanowo - czosnkowym; 15,00
ser feta / orzeszki pini
- Colesław z czerwonej kapusty; 9,00
- Zestaw surówek / 3 rodzaje /; 10,50
DIPY:
1 do wyboru w cenie : czosnkowy , ziołowy , barbecue
Zestaw trzech dipów: 8,00
***
Przystawki
- Placek ziemniaczany z łososiem; 27,00
serek koperkowy
- Sałatka z kalmarem; 35,00
grillowane warzywa / pomidor / mięta / ser feta
- Duszone liście szpinaku; 25,00
szpinak / śmietana / jajko w koszulce / parmezan / orzeszki pinii
- Carpaccio z wołowiny; 32,00
kapary / parmezan / rukola / bagietka
Zupy
- Rosół z makaronem i gęsimi żołądkami; 16,00
- Chłodnik z jajkiem; 23,00
- Krem z kalarepy; 25,00
olej z liści kalarepy / camembert / jabłko / prażone ziarna
Małe co nieco & sałatki
- Przysmak Valdiego (podpłomyk); 29,50
* łosoś wędzony/ por / szpinak / ser gorgonzola
* boczek / cebula / czosnek / ser mozzarella
* szynka dojrzewająca / ser żółty / cukinia / cebula / pomidor / rukola
- Pierogi z kurczakiem na pomidorowej salsie; 32,00
- Placki ziemniaczane; 25,00
sos grzybowy
- Placki ziemniaczane; 35,00
duszony szpinak / ser lazur / pomidor
- Sałatka fitness; 39,00
grillowany kurczak lub smażony camembert/ bukiet sałat /
cząstki ananasa i melona/ ser lazur / żurawina / pestki dyni / bagietka
- Sałatka wegetariańska na mixie sałat; 36,00
kotlet pomidorowo – serowy / jajko / ogórek / mozzarella / kiełki fasoli / grzanka
- Sałatka z grillowaną polędwicą; 45,00
polędwica wołowa z grilla / bukiet sałat / pestki dyni / bagietka
- Makaron wegański z pulpetami vege; 35,00
pomidor/ cukinia / ser cheddar
Dania główne
- Kaczka pieczona z jabłkami (połówka); 59,00
kluski ciemne/ buraczki z jabłkiem
- Policzki wołowe duszone w jarzynach i czerwonym winie; 46,00
puree ziemniaczano-chrzanowe / czerwona kapusta z boczkiem
- Rolada wołowa z farszem staropolskim; 49,00
kluski śląskie i tarte / czerwona kapusta z boczkiem
- Żeberka pieczone z barbecue; 56,00
ziemniak / sałatka z ogórka kiszonego i pomidora
- Staropolski kotlet schabowy z kostką; 39,00
bratkartofle / kapusta zasmażana z boczkiem i cebulką
- Stek wieprzowy Tomahawk; 56,00
sos pieprzowy/ pierogi z kaszą / colesław z czerwonej kapusty
- Pierś z perliczki sous – vide w sosie demi glace; 52,00
czarna soczewica z warzywami / chorizo / piklowany kalafior
- Halibut w chrupiącej panierce; 59,00
duet białego i czarnego ryżu / groszek cukrowy
- Okoń morski z sosem z kiszonych ogórków; 46,00
kasza kuskus z chorizo i warzywami
- Tygrysie krewetki duszone w śmietanie z czosnkiem; 58,00
krewetki – 8szt. / bukiet sałat / bagietka
- Burger Vege z frytkami z batatów i sosem z czarnym czosnkiem; 35,00
bułka pszenna/ sałata/ pomidor / cebula piklowana / salsa
Dania dla dzieci
- Panierowane fileciki z kurczaka; 28,00
frytki lub kluski / surówka z marchewki
W czwartki polecamy
- Flaczki z pieczywem; 24,00
- Karminadle z panczkrautem; 32,00
- Grillowany krupniok z cebulką i panczkrautem; 25,00