AKTUALNE MENU VALDI PLUS 

Przystawki
- Leśna delicja; 35,00
borowiki duszone w śmietanie/ liście szpinaku/szaszłyk z kurczaka / bagietka
- Duszone liście szpinaku; 25,00
szpinak / śmietana / jajko w koszulce / parmezan / orzeszki pinii
- Carpaccio z wołowiny; 29,00

Zupy

- Krem ze pieczonej papryki z wędzonym twarożkiem; 18,00
- Żurek śląski z ziemniakami, białą kiełbasa i jajkiem; 15,00
- Rosół domowy z jajecznym makaronem i gęsimi żołądkami; 14,00

Małe co nieco & sałatki
- Przysmak Valdiego (podpłomyk); 26,50
* łosoś wędzony/ por / szpinak / ser gorgonzola
* pomidor / czerwona cebula / zioła prowansalskie / ser mozzarella
* boczek / cebula / czosnek / ser mozzarella
- Pierogi włoskie z sosem gorgonzola; 32,00
- Placki ziemniaczane; 25,00
sos grzybowy 
- Placki ziemniaczane; 29,00
duszony szpinak / ser lazur / pomidor
- Sałatka fitness; 37,00
grillowany kurczak lub smażony camembert/ bukiet sałat /
cząstki ananasa i melona ser lazur / żurawina / pestki dyni / bagietka
- Sałatka z grillowaną polędwicą; 39,00
polędwica wołowa z grilla / bukiet sałat / pestki dyni / sos musztardowy/ bagietka

Dania główne
- Policzki wołowe duszone w jarzynach i czerwonym winie; 44,00 
puree ziemniaczano-chrzanowe / czerwona kapusta z boczkiem
- Wyborny stek z polędwicy wołowej; 72,00
ziemniak/ tzatziki / fasolka szparagowa / boczek/ borowik / cebula
- Kaczka pieczona z jabłkami (połówka); 56,00
 kluski ciemne/ buraczki z jabłkiem
- Rolada wołowa z farszem staropolskim; 45,00
kluski śląskie i tarte / czerwona kapusta z boczkiem
- Polędwiczka wieprzowa po polsku; 46,00
kasza gryczana z warzywami/ orzeski pinii/ karmelizowana marchewka
- Staropolski kotlet schabowy z kostką; 39,00
bratkartofle / kapusta zasmażana z boczkiem i cebulką
- Kurczak sous – vide z kluseczkami gnocchi duszonymi w śmietanie;  42,00
cukinia/ papryka/ suszone pomidory 
- Mięsa z grilla (1 do wyboru); 38,00
karkówka lub soczysty filet z kurczaka / frytki lub ziemniaki / zestaw surówek
- Spaghetti Carbonara; 32,00 
- Łosoś grillowany z serem feta; 54,00
pieczone ziemniaki/ duzszony szpinak
- Halibut w paniece panko; 54,00
duet czarnego i białego ryżu / groszek cukrowy
- Tygrysie krewetki duszone w śmietanie z czosnkiem; 54,00
krewetki – 8szt. / bukiet sałat / bagietka
- Burger Vege z frytkami z batatów i sosem z czarnym czosnkiem; 29,00
bułka pszenna/ sałata/pomidor/ cebula piklowana/salsa

Dania dla dzieci
- Panierowane fileciki z kurczaka; 25,00
frytki lub kluski / surówka z marchewki

W czwartki polecamy

- Flaczki z pieczywem; 18,00
- Karminadle z panczkrautem; 30,00
- Grillowany krupniok z cebulką i panczkrautem; 25,00

Serwis internetowy valdiclassic.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem zawartych w plikach cookies. Polityka Prywatności