AKTUALNE MENU VALDI PLUS
CZAS SZPARAGÓW (od 11 maja)
Przystawka
Szparagi z kurczakiem; 42,00
szynka parmeńska/ sos miodowo – cytrusowy
Zupa
Krem ze szparagów z czosnkową grzanką; 27,00
Dania główne
- Szparagi z wody / jajko w koszulce / szynka parmeńska/ sos serowy; 45,00
- Szparagi z wody z sosem serowym; 35,00
- Stek wieprzowy Tomahawk; 65,00
sos z fermentowanego pieprzu / pierogi z kaszą
- Halibut w orzechowym panko; 65,00
ryż ze szparagami
- Focaccia ze szparagami; 38,00
ser kozi / pomidor / balsamico
KARTA DAŃ
Przystawki
- Duszone liście szpinaku; 25,00
szpinak / śmietana / jajko w koszulce / parmezan / orzeszki pinii
- Klasyczny befsztyk tatarski z przepiórczym jajkiem; 44,00
świeżo siekana wołowina/ / pikle / pieczywo/ masło
- Krewetki na salsie / 5 szt /; 42,00
ananas /granat / szpinak / bagietka
Zupy
- Rosół z makaronem / gęsie żołądki; 18,00
- Wiosenny krupnik ze szparagami; 25,00
Małe co nieco & sałatki
- Przysmak Valdiego (podpłomyk); 33,50
* szynka dojrzewająca / szparagi / ser żółty / cebula / pomidor
* boczek / cebula / czosnek / ser mozzarella
* mozzarella / pomidor / cebula / zioła prowansalskie
- Pierogi z kurczakiem na pomidorowej salsie; 32,00
- Placki ziemniaczane; 27,00 /serwujemy od poniedziałku - soboty/
sos grzybowy
- Placki ziemniaczane; 39,00 /serwujemy od poniedziałku - soboty/
duszony szpinak / ser lazur / pomidor
- Sałatka fitness; 46,00
grillowany kurczak lub smażony camembert/ bukiet sałat /
cząstki ananasa i melona/ ser lazur / żurawina / pestki dyni / bagietka
- Sałatka z kaczką; 47;00
wolnogotowana pierś z kaczki/ bukiet sałat / macerowana gruszka / bryndza / pestki dyni
marynowana cebulka / bagietka
Dania główne
- Kaczka pieczona z jabłkami (połówka); 76,00
kluski ciemne/ buraczki z jabłkiem
- Policzki wołowe duszone w jarzynach i czerwonym winie; 54,00
puree ziemniaczano-chrzanowe / czerwona kapusta z boczkiem
- Rolada wołowa z farszem staropolskim; 56,00
kluski śląskie i tarte / czerwona kapusta z boczkiem
- Żeberka pieczone z barbecue; 56,00
ziemniak / sałatka z ogórka kiszonego i pomidora
- Staropolski kotlet schabowy z kostką; 42,00
bratkartofle / kapusta zasmażana z boczkiem i cebulką
- Pierś z indyka sous-vide; 48,00
puree dyniowe / kalafior / sos z białym winem
- Mięsa z grilla (1 do wyboru); 42,00
karkówka lub filet z kurczaka / frytki lub ziemniaki / zestaw surówek
- Okoń morski z sosem z kiszonych ogórków; 48,00
kasza kuskus z chorizo i warzywami
- Tygrysie krewetki duszone w śmietanie z czosnkiem; 62,00
krewetki – 8szt. / bukiet sałat / bagietka
- Burger Vege z frytkami z batatów i sosem z czarnym czosnkiem; 39,00
bułka pszenna/ sałata/ pomidor / cebula piklowana / salsa
- Makaron tagliatelle z sosem cytrynowym; 45,00
szparagi / szynka parmeńska / mascarpone
- Curry wegańskie z pulpetami vege; 41,00
ryż / warzywa
Dania dla dzieci
- Panierowane fileciki z kurczaka; 28,00
frytki lub kluski / surówka z marchewki
- Kluski z sosem; 14,00
- Racuchy z jabłkiem; 25,00
konfitura owocowa / bita śmietana
W czwartki polecamy
- Flaczki z pieczywem; 28,00
- Karminadle z panczkrautem; 39,00
- Grillowany krupniok z cebulką i panczkrautem; 29,00
- Kopa śmietanowo-owocowa; 23,00
Desery
- Lody Sułtańskie; 30,00
lody czekoladowe/bakalie/rodzynki w rumie/śmietana
- Owocowa fantazja; 30,00
lody owocowe/bita śmietana/świeże owoce
- Mon Cheri; 30,00
lody waniliowe/wiśnie w żelu/bita śmietana
- Lody w zielonej otoczce; 22,00
lody waniliowe/olej z pestek dyni/prażone ziarna dyni
- Szarlotka na gorąco; 22,00
gałka lodów waniliowych/ bita śmietana/ sos
- Tiramisu truskawkowe; 26,00
- Ciasto truskawkowe z adwokatem; 17,00
- Deser czekoladowo – truskawkowy; 23,00
CZAS SZPARAGÓW (od 11 maja)
Przystawka
Szparagi z kurczakiem; 42,00
szynka parmeńska/ sos miodowo – cytrusowy
Zupa
Krem ze szparagów z czosnkową grzanką; 27,00
Dania główne
- Szparagi z wody / jajko w koszulce / szynka parmeńska/ sos serowy; 45,00
- Szparagi z wody z sosem serowym; 35,00
- Stek wieprzowy Tomahawk; 65,00
sos z fermentowanego pieprzu / pierogi z kaszą
- Halibut w orzechowym panko; 65,00
ryż ze szparagami
- Focaccia ze szparagami; 38,00
ser kozi / pomidor / balsamico
KARTA DAŃ
Przystawki
- Duszone liście szpinaku; 25,00
szpinak / śmietana / jajko w koszulce / parmezan / orzeszki pinii
- Klasyczny befsztyk tatarski z przepiórczym jajkiem; 44,00
świeżo siekana wołowina/ / pikle / pieczywo/ masło
- Krewetki na salsie / 5 szt /; 42,00
ananas /granat / szpinak / bagietka
Zupy
- Rosół z makaronem / gęsie żołądki; 18,00
- Wiosenny krupnik ze szparagami; 25,00
Małe co nieco & sałatki
- Przysmak Valdiego (podpłomyk); 33,50
* szynka dojrzewająca / szparagi / ser żółty / cebula / pomidor
* boczek / cebula / czosnek / ser mozzarella
* mozzarella / pomidor / cebula / zioła prowansalskie
- Pierogi z kurczakiem na pomidorowej salsie; 32,00
- Placki ziemniaczane; 27,00 /serwujemy od poniedziałku - soboty/
sos grzybowy
- Placki ziemniaczane; 39,00 /serwujemy od poniedziałku - soboty/
duszony szpinak / ser lazur / pomidor
- Sałatka fitness; 46,00
grillowany kurczak lub smażony camembert/ bukiet sałat /
cząstki ananasa i melona/ ser lazur / żurawina / pestki dyni / bagietka
- Sałatka z kaczką; 47;00
wolnogotowana pierś z kaczki/ bukiet sałat / macerowana gruszka / bryndza / pestki dyni
marynowana cebulka / bagietka
Dania główne
- Kaczka pieczona z jabłkami (połówka); 76,00
kluski ciemne/ buraczki z jabłkiem
- Policzki wołowe duszone w jarzynach i czerwonym winie; 54,00
puree ziemniaczano-chrzanowe / czerwona kapusta z boczkiem
- Rolada wołowa z farszem staropolskim; 56,00
kluski śląskie i tarte / czerwona kapusta z boczkiem
- Żeberka pieczone z barbecue; 56,00
ziemniak / sałatka z ogórka kiszonego i pomidora
- Staropolski kotlet schabowy z kostką; 42,00
bratkartofle / kapusta zasmażana z boczkiem i cebulką
- Pierś z indyka sous-vide; 48,00
puree dyniowe / kalafior / sos z białym winem
- Mięsa z grilla (1 do wyboru); 42,00
karkówka lub filet z kurczaka / frytki lub ziemniaki / zestaw surówek
- Okoń morski z sosem z kiszonych ogórków; 48,00
kasza kuskus z chorizo i warzywami
- Tygrysie krewetki duszone w śmietanie z czosnkiem; 62,00
krewetki – 8szt. / bukiet sałat / bagietka
- Burger Vege z frytkami z batatów i sosem z czarnym czosnkiem; 39,00
bułka pszenna/ sałata/ pomidor / cebula piklowana / salsa
- Makaron tagliatelle z sosem cytrynowym; 45,00
szparagi / szynka parmeńska / mascarpone
- Curry wegańskie z pulpetami vege; 41,00
ryż / warzywa
Dania dla dzieci
- Panierowane fileciki z kurczaka; 28,00
frytki lub kluski / surówka z marchewki
- Kluski z sosem; 14,00
- Racuchy z jabłkiem; 25,00
konfitura owocowa / bita śmietana
W czwartki polecamy
- Flaczki z pieczywem; 28,00
- Karminadle z panczkrautem; 39,00
- Grillowany krupniok z cebulką i panczkrautem; 29,00
- Kopa śmietanowo-owocowa; 23,00
Desery
- Lody Sułtańskie; 30,00
lody czekoladowe/bakalie/rodzynki w rumie/śmietana
- Owocowa fantazja; 30,00
lody owocowe/bita śmietana/świeże owoce
- Mon Cheri; 30,00
lody waniliowe/wiśnie w żelu/bita śmietana
- Lody w zielonej otoczce; 22,00
lody waniliowe/olej z pestek dyni/prażone ziarna dyni
- Szarlotka na gorąco; 22,00
gałka lodów waniliowych/ bita śmietana/ sos
- Tiramisu truskawkowe; 26,00
- Ciasto truskawkowe z adwokatem; 17,00
- Deser czekoladowo – truskawkowy; 23,00