AKTUALNE MENU VALDI PLUS 

Przystawki
- Duszone liście szpinaku; 25,00
szpinak / śmietana / jajko w koszulce / parmezan / orzeszki pinii
- Hekele z pieczywem; 27,00
śląski specjał śledziowo jajeczny

Zupy
- Rosół z makaronem / gęsie żołądki; 20,00
- Krem grzybowo – serowy; 24,00
grzanki
- Barszcz z jarzynami; 24,00
prażone ziarna słonecznika / ser feta / świeże jabłko

Małe co nieco & sałatki
- Przysmak Valdiego (podpłomyk); 33,50
* łosoś wędzony/ por/szpinak/ser gorgonzola
* boczek / cebula / czosnek / ser mozzarella
* vege: mozzarella / pomidor / cebula / zioła prowansalskie
- Pierogi włoskie; 32,00
sos gorgonzola z cukinią
- Placki ziemniaczane; 27,00 /serwujemy od poniedziałku - soboty/
sos grzybowy 
- Placki ziemniaczane; 39,00 /serwujemy od poniedziałku - soboty/
duszony szpinak / ser lazur / pomidor
- Sałatka fitness; 46,00
grillowany kurczak lub smażony camembert/ bukiet sałat /
cząstki ananasa i melona/ ser lazur / żurawina / pestki dyni / bagietka
- Sałatka z grillowaną polędwicą; 52,00
mix sałat / czerwona cebula /parmezan / pestki dyni/ sos musztardowy / bagietka
 

Dania główne
- Kaczka pieczona z jabłkami (połówka); 76,00 /dostępna tytlko w niedziele i święta/
kluski ciemne/ buraczki z jabłkiem
- Policzki wołowe duszone w jarzynach i winie; 56,00 
puree ziemniaczano-chrzanowe / czerwona kapusta z boczkiem
- Rolada wołowa z farszem staropolskim; 59,00
kluski śląskie i tarte / czerwona kapusta z boczkiem
- Żeberka pieczone z barbecue; 56,00
ziemniak / sałatka z ogórka kiszonego i pomidora
- Staropolski kotlet schabowy z kostką; 46,00
bratkartofle / kapusta zasmażana z koperkiem
- Mięsa z grilla (1 do wyboru); 48,00
karkówka lub filet z kurczaka / frytki lub ziemniaki / zestaw surówek
- Wątróbka po alzacku z ciabattą; 44,00
orzechy / winogrona / jabłka / rukola / pigwówka
- Gulasz z dziczyzny ze szpeclami; 56,00
kociołek 0,6 l
- Krupniok z bratkartoflami; 39,00
salsa pomidorowa / peklowana cebulka
- Halibut w chrupiącej panierce; 69,00
ryż z warzywami
- Grillowany łosoś z fetą w plastrach boczku; 75,00
pieczone ziemniaki , szpinak z orzeszkami pinii
- Krewetki królewskie duszone w śmietanie z czosnkiem; 69,00
krewetki – 8szt. / bukiet sałat / bagietka
- Okoń na placku ziemniaczanym; 59,00
duszony por / sos rybny ze świeżym szpinakiem
- Burger Vege z frytkami z batatów i z sosem z czarnym czosnkiem; 39,00
bułka pszenna/ sałata/ pomidor / cebula piklowana / salsa
- Spaghetti z krewetkami; 45,00
- Curry tajskie z ryżem i warzywami; 46,00
- wegańskie
- z wołowiną 

W czwartki polecamy
- Flaczki z pieczywem; 28,00
- Karminadle z panczkrautem; 39,00
- Grillowany krupniok z cebulką i panczkrautem; 29,00
- Kopa śmietanowo - owocowa; 26,00


Dania dla dzieci
- Panierowane fileciki z kurczaka; 30,00
frytki lub kluski / surówka z marchewki
- Kluski z sosem; 14,00
- Pierogi z truskawkami i kwaśną śmietaną/ 4 szt /; 23,00






Serwis internetowy valdiclassic.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem zawartych w plikach cookies. Polityka Prywatności