AKTUALNE MENU VALDI PLUS

Przystawki

- Duszone liście szpinaku; 25,00                                                                            
szpinak / śmietana / jajko w koszulce / parmezan / orzeszki pinii
- Carpaccio z wołowiny ; 29,00
parmezan / rukola / kapary / oliwa z oliwek / pieczywo
Szaszłyk z krewetek na miksie sałat/ pieczywo; 27,00

Zupy
Krem z kurek;  16,00
 ciecierzyca / chips bekonowy                                                                                       
Bulion z fagottini ; 14,00
gęsie żołądki / warzywa

Małe co nieco & sałatki
- Przysmak valdiego (podpłomyk); 26,50
* łosoś / por / szpinak / ser gorgonzola
* pomidor / czerwona cebula / zioła prowansalskie / ser mozzarella
* boczek / cebula / czosnek/ ser mozzarella
- Spaghetti z polędwiczką wieprzową i kremowym sosem; 36,00
- Placki ziemniaczane; 25,00
sos grzybowy
- Placki ziemniaczane; 27,00
duszony szpinak / ser lazur / pomidor
- Wątróbka drobiowa podsmażana na pigwówce; 39,00
orzechy/ winogrona/ jabłka/ roszponka / pieczywo
- Sałatka fitness; 32,00
grillowany kurczak lub smażony camembert / bukiet sałat / cząstki ananasa i melona ser lazur / żurawina / pestki dyni / bagietka
Sałatka z grillowaną polędwicą; 39,00
polędwica wołowa z grilla / bukiet sałat / pestki dyni /sos musztardowy/ bagietka

Dania główne

- Policzki wołowe duszone w jarzynach i czerwonym winie; 44,00
puree ziemniaczano-chrzanowe / czerwona kapusta z boczkiem
- Rolada wołowa z farszem staropolskim; 45,00
kluski śląskie i tarte / czerwona kapusta z boczkiem
- Wyborny stek z polędwicy wołowej; 69,00
pieczony ziemniak / fasolka szparagowa / boczek / borowik / cebula
- Pierś z kaczki z grillowanym jabłkiem; 48,00
kluski ciemne/ buraczki tarte z chrzanem
- Pierś z perliczki sous – vide; 48,00
ziemniaki puree/ marchewka glazurowana/ młoda kapusta z koperkiem
Polędwiczki wieprzowe w sosie ze świeżych kurek; 45,00
puree ziemniaczane z groszkiem/ fasolka szparagowa w plastrach boczku
- Klasyczny kotlet schabowy z kostką; 36,00
bratkartofle / kapusta zasmażana
- Mięsa z grilla (1 do wyboru); 35,00
karkówka lub soczysty filet z kurczaka / frytki lub ziemniaki / zestaw surówek
- Marynowany łosoś w sosie sojowym i imbirze (z grilla); 54,00
sałatka z mango, awokado, papryką i rukolą/ dressing z syropem klonowym
- Halibut w panierce panko; 54,00
Duet czarnego i białego ryżu / groszek cukrowy
- Krewetki duszone w śmietanie; 54,00                                                                         
krewetki – 8szt. / bukiet sałat / bagietka

Dania dla dzieci
- Panierowane fileciki z kurczaka; 25,00
frytki lub kluski / surówka z marchewki

 POLECAMY:
- Lemoniadę agrestową z wanilią; 14,00 
- Wino włoskie białe Sauvingnon Malvasia 49,00 but. / 12,00  kieliszek
- Wino włoskie czerwone Negroamaro 49,00 but. / 12,00  kieliszek

Do dań na wynos 10% rabatu.
Telefon na restaurację: 32 33 00 554
Serwis internetowy valdiclassic.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem zawartych w plikach cookies. Polityka Prywatności