GĘSINA NA ŚW. MARCINA
6-21 LISTOPADA


Mus z gęsiej wątróbki podany z konfiturą z czerwonej cebuli na
chrupiącej grzance – 21,00 zł
***
Esencjonalny bulion serwowany z pierożkami nadziewanymi
gęsiną i grzybami – 17,00 zł
***
Pierś z gęsi confit podana z kluskami
i białą kapustą duszoną z kminkiem - 62,00 zł

Pieczone udko z gęsi podane
z czerwoną kapustą z jabłkami i żurawiną oraz pierogami
nadziewanymi kaszą gryczaną - 59,00 zł
***
Chrupiące racuszki z jabłka i dyni z konfiturą dyniową pachnącą
cynamonem, kardamonem i goździkami – 19,00 zł

Śliwki flambirowane na polskiej śliwowicy z dodatkiem lodów waniliowych w cieście – 18,00 zł

Sernik pieczony z suszonymi śliwkami i mleczkiem kokosowym
na spodzie z solonych krakersów i orzechów – 14,00 zł
***
Do dań polecamy:
Polskie, młode wino ze Srebrnej Góry czerwone/białe
Jägermeister 25ml – 5,00 zł
Serwis internetowy valdiclassic.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem zawartych w plikach cookies. Polityka Prywatności