GĘSINA NA ŚW. MARCINA
w Valdi Plus w dniach 11 - 13 listopada
Menu
Mus z gęsiej wątróbki z konfiturą z czerwonej cebuli
na chrupiącej grzance – 32,00 zł
***
Bulion z gęsiny z pierożkami nadziewanymi mięsem
i gęsimi żołądkami – 24,00 zł
***
Pierś z gęsi confit z gruszką macerowaną w czerwonym winie,
kluskami i tartymi buraczkami - 129,00 zł
Pieczone udko z gęsi z sosem pieczeniowo - żurawinowym
pierogami nadziewanymi kaszą, dziki brokuł - 129,00 zł
***
Śliwki flambirowane na polskiej śliwowicy
z dodatkiem lodów waniliowych w cieście – 32,00 zł
Sernik pieczony z suszonymi śliwkami i mleczkiem kokosowym na spodzie z solonych krakersów i orzechów – 19,00 zł
***
Do dań polecamy:
Polskie wino świętomarcińskie, białe, wytrawne z winnicy Turnau
Jägermeister
Double Click to Edit
w Valdi Plus w dniach 11 - 13 listopada
Menu
Mus z gęsiej wątróbki z konfiturą z czerwonej cebuli
na chrupiącej grzance – 32,00 zł
***
Bulion z gęsiny z pierożkami nadziewanymi mięsem
i gęsimi żołądkami – 24,00 zł
***
Pierś z gęsi confit z gruszką macerowaną w czerwonym winie,
kluskami i tartymi buraczkami - 129,00 zł
Pieczone udko z gęsi z sosem pieczeniowo - żurawinowym
pierogami nadziewanymi kaszą, dziki brokuł - 129,00 zł
***
Śliwki flambirowane na polskiej śliwowicy
z dodatkiem lodów waniliowych w cieście – 32,00 zł
Sernik pieczony z suszonymi śliwkami i mleczkiem kokosowym na spodzie z solonych krakersów i orzechów – 19,00 zł
***
Do dań polecamy:
Polskie wino świętomarcińskie, białe, wytrawne z winnicy Turnau
Jägermeister
Double Click to Edit