AKTUALNE MENU VALDI PLUS 

CZAS SZPARAGÓW 
➡️Przystawka 
- Szparagi z kurczakiem / szynka parmeńska
sos miodowo – cytrusowy; 44,00

➡️Zupa
- Krem ze szparagów z czosnkową grzanką; 29,00

➡️Danie główne
- Szparagi z wody; 47,00
jajko w koszulce / szynka parmeńska/ sos serowy
- Szparagi z wody z sosem serowym; 37,00
- Polędwiczka wieprzowa sous - vide; 64,00
sos z fermentowanego pieprzu / pierogi z kaszą/ szparagi z wody
- Halibut w panko ryż ze szparagami; 73,00
- Łosoś marynowany w syropie klonowym i
musztardzie; 75,00
pieczony ziemniak / szparagi

➡️Napój 
Sok szparagowo-jabłkowy; 13,00/ 0,3 l

MENU GŁÓWNE 
Przystawki

- Duszone liście szpinaku; 28,00
szpinak / śmietana / jajko w koszulce / parmezan / orzeszki pinii

Zupy
- Rosół z makaronem / gęsie żołądki; 21,00
- Zupa szpinakowa; 24,00
warzywa / jajko

Małe co nieco & sałatki
- Przysmak Valdiego (podpłomyk); 37,00
* łosoś wędzony/ por/szpinak/ser gorgonzola
* szynka dojrzewająca/ szparagi/ ser żółty/ cebula/ pomidor
* vege: mozzarella / pomidor / cebula / zioła prowansalskie
- Pierogi włoskie z mięsem; 37,00
sos gorgonzola z cukinią
- Placki ziemniaczane; 29,00 /oprócz niedzieli i świąt/
sos grzybowy 
- Placki ziemniaczane; 42,00 /oprócz niedzieli i świąt/
duszony szpinak / ser lazur / pomidor
- Sałatka fitness; 48,00
grillowany kurczak lub smażony camembert/ bukiet sałat /
cząstki ananasa i melona/ ser lazur / żurawina / pestki dyni / bagietka
- Sałatka z grillowaną polędwicą; 55,00
mix sałat / czerwona cebula /parmezan / pestki dyni/ sos musztardowy / bagietka
 

Dania główne
- Kaczka pieczona z jabłkami (połówka); 79,00 /dostępna tytlko w niedziele i święta/
kluski ciemne/ buraczki z jabłkiem
- Policzki wołowe duszone w jarzynach i winie; 59,00 
puree ziemniaczano-chrzanowe / czerwona kapusta z boczkiem
- Rolada wołowa z farszem staropolskim; 59,00
kluski śląskie i tarte / czerwona kapusta z boczkiem
- Żeberka pieczone z barbecue; 59,00
ziemniak / sałatka z ogórka kiszonego i pomidora
- Staropolski kotlet schabowy z kostką; 49,00
bratkartofle / kapusta zasmażana z koperkiem
- Mięsa z grilla (1 do wyboru); 48,00
karkówka lub filet z kurczaka / frytki lub ziemniaki / zestaw surówek
- Pierś z indyka sous – vide; 58,00
gratin z borowikiem / kalafior z dynią /sos z białego wina
- Krewetki królewskie duszone w śmietanie z czosnkiem; 73,00
krewetki – 8szt. / bukiet sałat / bagietka
- Burger Vege z frytkami z batatów i z sosem z czarnym czosnkiem; 43,00
bułka pszenna/ sałata/ pomidor / cebula piklowana / salsa
- Makaron tagliatelle z sosem cytrynowym; 47,00
Szparagi/ szynka parmeńska/ mascarpone
- Curry tajskie z ryżem i warzywami; 46,00
- wegańskie
- z wołowiną 

W czwartki polecamy
- Flaczki z pieczywem; 28,00
- Karminadle z panczkrautem; 39,00
- Grillowany krupniok z cebulką i panczkrautem; 32,00
- Kopa śmietanowo - owocowa; 26,00


Dania dla dzieci
- Panierowane fileciki z kurczaka; 32,00
frytki lub kluski / surówka z marchewki
- Kluski z sosem; 14,00
- Pierogi z truskawkami i kwaśną śmietaną/ 4 szt /; 23,00






Serwis internetowy valdiclassic.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem zawartych w plikach cookies. Polityka Prywatności