GĘSINA 6-16 LISTOPADA

Bulion z ravioletti nadziewanymi gęsiną żurawiną ,
gęsie żołądki
/350 ml/
28,00
***
Pierś z gęsi confit z gruszką macerowaną w czerwonym winie
podana z kluskami i czerwoną kapustą z żurawiną

( 140g/150g/150g )
95,00
***
Pieczone udko z gęsi z pierogami nadziewanymi kaszą i włoską kapustą duszoną w śmietanie
z boczkiem i kminkiem oraz śliwką karmelizowaną z cynamonem i kardamonem

( 1 szt /150g/150g )
95,00
***
Sernik pieczony z dynią prażoną pomarańczą i bezą z dodatkiem konfitury dyniowej
pachnącej goździkami i cynamonem

(220g)
27,00
***
Szarlotka inaczej starte jabłka z wiśniami skropione calvadosem z ciepłą kruszonką
i gałką lodów
(180g)
24,00
***
Lody czekoladowo – bakaliowe na gorącym sosie śliwkowo – rumowym 
36,00

Do dań polecamy:
- Polskie wino świętomarcińskie, białe, wytrawne z winnicy Turnau:
19,00/ 150 ml
95,00/ but.

- Tessellis Sloe Gin - likier na bazie tarniny: 19,00/ 40 ml
Serwis internetowy valdiclassic.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem zawartych w plikach cookies. Polityka Prywatności