GĘSINA 6-16 LISTOPADA
Bulion z ravioletti nadziewanymi gęsiną żurawiną ,
gęsie żołądki /350 ml/
28,00
***
Pierś z gęsi confit z gruszką macerowaną w czerwonym winie
podana z kluskami i czerwoną kapustą z żurawiną
( 140g/150g/150g )
95,00
***
Pieczone udko z gęsi z pierogami nadziewanymi kaszą i włoską kapustą duszoną w śmietanie
z boczkiem i kminkiem oraz śliwką karmelizowaną z cynamonem i kardamonem
( 1 szt /150g/150g )
95,00
***
Sernik pieczony z dynią prażoną pomarańczą i bezą z dodatkiem konfitury dyniowej
pachnącej goździkami i cynamonem
(220g)
27,00
***
Szarlotka inaczej starte jabłka z wiśniami skropione calvadosem z ciepłą kruszonką
i gałką lodów (180g)
24,00
***
Lody czekoladowo – bakaliowe na gorącym sosie śliwkowo – rumowym
36,00
Do dań polecamy:
- Polskie wino świętomarcińskie, białe, wytrawne z winnicy Turnau:
19,00/ 150 ml
95,00/ but.
- Tessellis Sloe Gin - likier na bazie tarniny: 19,00/ 40 ml
Bulion z ravioletti nadziewanymi gęsiną żurawiną ,
gęsie żołądki /350 ml/
28,00
***
Pierś z gęsi confit z gruszką macerowaną w czerwonym winie
podana z kluskami i czerwoną kapustą z żurawiną
( 140g/150g/150g )
95,00
***
Pieczone udko z gęsi z pierogami nadziewanymi kaszą i włoską kapustą duszoną w śmietanie
z boczkiem i kminkiem oraz śliwką karmelizowaną z cynamonem i kardamonem
( 1 szt /150g/150g )
95,00
***
Sernik pieczony z dynią prażoną pomarańczą i bezą z dodatkiem konfitury dyniowej
pachnącej goździkami i cynamonem
(220g)
27,00
***
Szarlotka inaczej starte jabłka z wiśniami skropione calvadosem z ciepłą kruszonką
i gałką lodów (180g)
24,00
***
Lody czekoladowo – bakaliowe na gorącym sosie śliwkowo – rumowym
36,00
Do dań polecamy:
- Polskie wino świętomarcińskie, białe, wytrawne z winnicy Turnau:
19,00/ 150 ml
95,00/ but.
- Tessellis Sloe Gin - likier na bazie tarniny: 19,00/ 40 ml